Balance Food Fulgi de ovaz fara gluten 1000 g
Balance Food Fulgi de ovaz fara gluten 1000 g
18,0 Lei

Balance Food Fulgi de ovaz fara gluten 1000 g

Fulgi de ovaz fara gluten 1000 g
Ovăzul este o sursă importantă de carbohidrați, conține multe vitamine și minerale, are un conținut ridicat de fibre și chiar delicios. Făina măcinată din acesta păstrează cea mai mare parte a proprietăților benefice ale ovăzului. Putem înlocui prin ea făina de grâu, fie că este vorba de aluaturi sărate sau dulci, prăjituri, îngroșare.

Poate conține urme de gluten!

18,0 Lei
Punct bonus: 0,4 Lei
Descriere

Ovăzul este o plantă aparținând familiei gramineelor, care este originară din Asia și Europa. Conform unor presupuneri, popoarele de călăreți, inclusiv strămoșii ungurilor, ar fi putut aduce această cultură cu ei. De asemenea, climatul Europei de Nord era mai dur, de aceea a fost și o plantă utilă pentru hrană și nutreț pentru popoarele care trăiau aici, găsindu-se dovezi în multe morminte celtice și germanice. A fost folosit mai ales ca hrană pentru animale, dar a fost folosit pentru a prepara bere, terci și pâine din făină. Câștigă popularitate în rândul celor care urmează o dietă sau un stil de viață sănătos, datorită valorilor sale deosebite de conținut. Deși ovăzul este decojit în timpul procesării, germenul valoros și o parte din tărâțe nu este îndepărtată, astfel având un conținutului excepțional de fibre, vitamine și minerale în comparație cu alte cereale.


Sensibilitate la ovăz și la gluten: ovăzul conține proteine

 

Făină de ovăz fără gluten 100g
KJ 1391
kcal 332
Grasimi 7g
din care acizi grași saturați sunt 1,5g
Carbohidrați 55,7 g
din care zaharuri 1,1g
Fibre 9,7 g
Proteine ​​10,7 g
sare 0,2 g

Oferte pachet
Produse similare