Descriere
Hrișca (Fagopyrum esculentum), cunoscută și sub denumirea de hrișcă deasă, hrișcă urcătoare, tătarcă, este o plantă originară din Asia. Botanic, aparține familiei de ierburi amare, deci nu este o cereală. Principalii nutrienți pentru hrișcă sunt carbohidrații, cei mai mulți fiind amidonul (aproximativ 55-75%) și fibrele dietetice (aproximativ 17-20%). Conținutul ridicat de fibre ajută funcția corectă a intestinului. După cum arată numeroasele denumiri populare, este o plantă binecunoscută și cultivată de secole în Ungaria. Conform înregistrărilor seculare, s-a folosit în principal pentru terci și ciorbă, dar pe baza manuscrisului colecției de rețete al călugărului piarist Simai Kristóf din secolul al XVIII-lea, de exemplu, s-a folosit ca materie primă pentru sângerete.
Recomandare de utilizare a făinii de hrișcă
Este fără gluten în mod natural, astfel încât poate fi consumat de cei sensibili la gluten. Făina de hrișcă este o alternativă excelentă pentru făina fără gluten la prepararea pâinii, a produselor de patiserie și a altor paste dulci și sărate. Are un gust caracteristic, ușor acrișor, de aceea se recomandă amestecarea cu alte făini sau amidon.
Greutate netă: 1000 g
Ingrediente: Făină de hrișcă
Locul de origine: EU
Valoarea nutrițională medie în 100 g de produs:
- Energie: 1469 kJ / 344 kcal
- Grăsimi: 3,1 g
- din care acizi grași saturați: 1,03 g
- Carbohidrați: 63,4 g
- din care zaharuri: 0,7 g
- Proteine: 13,5 g
- Fibre: 5,9 g
- Sare: 0,013 g
Datele valorilor nutriționale au caracter informativ! Valorile nutriționale actuale de pe ambalaj pot diferi de cele menționate aici. Vă rugăm să cereți informații Colegilor noștri despre valorile nutriționale actuale!