Descriere
Macul, respectiv uleiul de mac este materia primă preferată a medicinei populare, căruia i s-au atribuit multe efecte benefice. Procesul mecanic blând de presare la rece ajută la păstrarea substanțelor valoroase găsite în uleiul de mac.
Uleiul din semințe de mac este bogat în acizi grași nesaturați, în principal acizi grași omega-6. Merită menționat conținutul său de fitosterol, care este important în menținerea unui nivel adecvat de colesterol. Este, de asemenea, o sursă semnificativă de vitamina E.
Recomandare de utilizare a uleiului de mac
Vă recomandăm consumarea la rece a uleiului de mac, deoarece nutrienții acestuia pot fi deteriorați prin încălzire. Uleiul plăcut aromat este un plus excelent la salate și paste. Poate fi folosit și ca ingredient în produsele de casă pentru îngrijirea tenului și a părului, dar este perfect și ca ulei pentru masaj.
Čistý objem: 250 ml
Ingrediente: Ulei de mac
Locul de origine: Ungaria
Valoarea nutrițională medie în 100 g de produs:
- Energie: 3700 kJ / 900 kcal
- Grăsimi: 100 g
- din care acizi grași saturați: 91 g
- Carbohidrați: 0 g
- din care zaharuri: 0 g
- Proteine: 0 g
- Fibre: 0 g
- Sare: 0 g