Descriere
Hrișca (Fagopyrum esculentum), cunoscută și sub denumirea de hrișcă deasă, hrișcă urcătoare, tătarcă, este o plantă originară din Asia. Botanic, aparține familiei de ierburi amare, deci nu este o cereală. Principalii nutrienți pentru hrișcă sunt carbohidrații, cei mai mulți fiind amidonul (aproximativ 55-75%) și fibrele dietetice (aproximativ 17-20%). Conținutul ridicat de fibre ajută funcția corectă a intestinului. După cum arată numeroasele denumiri populare, este o plantă binecunoscută și cultivată de secole în Ungaria. Conform înregistrărilor seculare, s-a folosit în principal pentru terci și ciorbă, dar pe baza manuscrisului colecției de rețete al călugărului piarist Simai Kristóf din secolul al XVIII-lea, de exemplu, s-a folosit ca materie primă pentru sângerete.
Recomandare de utilizare pentru hrișca prăjită
Este natural fără gluten, astfel poate fi consumat și de cei sensibili la acesta Devine o garnitură perfectă pron gătire într-o cantitate dublă de apă sau prin aburire. Se poate pregăti ca terci, a risotto, poate fi folosită ca bază pentru supe, ca materie primă pentru umpluturi.
Greutate netă: 500 g
Ingrediente: Hrișcă prăjită
Locul de origine: EU
Valoarea nutrițională medie în 100 g de produs:
- Energie: 1656 kJ / 391,71 kcal
- Grăsimi: 2,71 g
- din care acizi grași saturați: 0,59 g
- Carbohidrați: 74,95 g
- din care zaharuri: 0 g
- Proteine: 11,73 g
- Fibre: 10,3 g
- Sare: 11 mg
Datele valorilor nutriționale au caracter informativ! Valorile nutriționale actuale de pe ambalaj pot diferi de cele menționate aici. Vă rugăm să cereți informații Colegilor noștri despre valorile nutriționale actuale!